Som på räls!


Kan du, likt som jag, inte få nog av böcker som handlar om allt som gått på räls: ångande och rökpuffande lokomotiv, rälsbussar eller spårvagnar?
Minns du de svarta loken?
Ända sedan jag var liten har tåg fascinerat mig. Jag har fortfarande minnen av de beredskapslok som kördes med jämna mellanrum för att hålla loken igång och personalen utbildad, i det fall det svenska elnätet skulle slås ut vid en krissituation. De mäktiga svarta och stora B-loken var fortfarande en syn att skåda. Fast i dag är beredskapsloken borta och ingen utbildning i beredskapssyfte görs längre annat än på våra järnvägshistoriska museer.
Stort intresse för det som rullar på räls?
Jag har därför startat en klubb bara för oss som gillar allt som är rälsbundet, det vill säga tågtrafik och olika linjer som stambanor eller lokala smalspårbanor, gamla och nya vagnsätt, ångdrivna eller elektriska lokomotiv och mycket annat. Det blir stationshus, rangergårdar och en massa minnen.

Per-Anders Lundström Spårklubben logo

Med spårbundna hälsningar,

Per-Anders Lundström
Styresman, Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek

 

Spårklubbens böcker

 

Ej medlem ännu?

Du har väl inte missat SMB:s kostnadsfria nyhetsbrev? Direkt i din e-post!

Nyhetsbrevet Krigsmyter

Krigsmyter

Ta del av nya, anmärkningsvärda och överraskande militärhistoriska fakta om andra världskriget! Via det kostnadsfria nyhetbrevet Krigsmyter tar du del av tidigare stängda och hemliga krigsarkiv vilka avslöjar okända och oväntade militärhistoriska upptäckter om Andra Världskriget.

Nyhetsbrevet MILITÄRT!

MILITÄRT!

Vill du följa med i det senaste om aktuella militära händelser, vapen och förband? Anmäl dig då till det kostnadsfria nyhetsbrevet MILITÄRT!
Sergant Per Wallin guidar dig genom pansar, elitförband och svenska krigsdeltagare i modern tid. Läs mer, klicka på länken nedan!

Nyhetsbrevet Stormaktstid

Stormaktstid

Det kostnadsfria nyhetsbrevet Stormaktstid tar dig med på små färder bakåt i tiden, och låter krutröken tätna kring viktiga, spännande och avgörande händelser under den mest dramatiska perioden i Sveriges historia. Slagfältsarkeolog Bo Knarrström levererar lättlästa och tankeväckande artiklar direkt till din e-post!