Vi medlemmar i upplevelseklubben Pennan & Svärdet har via Militära Filmstudion tillgång till filmer som i regel inte erbjuds på svenska någon annanstans. Detta kan vara allt från de senaste dokumentärerna till actionspäckade spelfilmer. Militära Filmstudion gör allt för att hitta det unika och sevärda varför vi medlemmar i upplevelseklubben Pennan & Svärdet inte sällan är ensamma i Sverige om att ha tillgång till dessa filmer.

Militära filmstudions filmerSom medlem i Militära Filmstudion får du varje månad erbjudande om en spännande förmånsfilm vilken är speciellt utvald på grund av sitt mycket stora militärhistoriska värde. Priset är alltid 198 kr, förutom för den sprängfyllda och särskilt prisvärda DVD-box som erbjuds i julspecialen varje år. Vill du inte ha förmånsfilmen avbokar du den snabbt och enkelt i digitala Pennan & Svärdet.

För att vi SMB-medlemmar garanterat ska få de bästa filmerna har jag – Torbjörn Rimstrand − ställt min kunskap och erfarenhet till förfogande för redaktionen för Militära Filmstudion. Jag hjälper främst till med att bedöma filmerna och har ställt två krav för min medverkan:

1. Trots att Sovjetunionen under andra världskriget stod för 75 procent av krigföringen mot Tyskland domineras filmutbudet nästan helt av det västallierade perspektivet. Därför ska vi i Militära Filmstudion även erbjuda filmer som är producerade av huvudkombattanterna, alltså Sovjet och Tyskland. Självklart kommer det även att bli en och annan finsk eller fransk film om till exempel Mannerheim.
2. Vi medlemmar måste få ta del av svenska filmer. Våra egna svenska arkiv bågnar av intressant dokumentärfilm, inte minst från beredskapstiden och kalla kriget. Här finns tusentals filmer som av olika skäl inte gjorts tillgängliga för en ”bredare allmänhet”, och som nu kommer att erbjudas oss SMB-medlemmar! Här har SMB en mycket betydande uppgift att fylla när det gäller att tillgängliggöra vårt militära kulturarv.

Etableringen av Militära Filmstudion har även medfört att filmsortimentet för Pennan & Svärdet blivit bättre och bredare. Vid sidan av dokumentärerna finns det även en del spelfilmer med militär anknytning. Dessa spänner sig från samtida filmer till hyllade klassiker som Gula divisionen, Örnen har landat, Okänd soldat och på Västfronten intet nytt. Militära Filmstudion ger dig chansen till en mycket trevlig filmkväll. Gå med idag!

 

 

Torbjörn RimstrandMed kollegiala hälsningar!

Torbjörn Rimstrand
Torbjörn Rimstrand
Överstelöjtnant, f. d. huvudlärare i militärhistoria vid Försvarshögskolan, hedersledamot SMB styrelse

P.S. Observera att du måste vara medlem i Pennan & Svärdet för att kunna gå med i Militära Filmstudion. D.S.

 

 

Du har väl inte missat SMB:s kostnadsfria nyhetsbrev? Direkt i din e-post!

Nyhetsbrevet Krigsmyter

Krigsmyter

Ta del av nya, anmärkningsvärda och överraskande militärhistoriska fakta om andra världskriget! Via det kostnadsfria nyhetbrevet Krigsmyter tar du del av tidigare stängda och hemliga krigsarkiv vilka avslöjar okända och oväntade militärhistoriska upptäckter om Andra Världskriget.

Nyhetsbrevet MILITÄRT!

MILITÄRT!

Vill du följa med i det senaste om aktuella militära händelser, vapen och förband? Anmäl dig då till det kostnadsfria nyhetsbrevet MILITÄRT!
Sergant Per Wallin guidar dig genom pansar, elitförband och svenska krigsdeltagare i modern tid. Läs mer, klicka på länken nedan!

Nyhetsbrevet Stormaktstid

Stormaktstid

Det kostnadsfria nyhetsbrevet Stormaktstid tar dig med på små färder bakåt i tiden, och låter krutröken tätna kring viktiga, spännande och avgörande händelser under den mest dramatiska perioden i Sveriges historia. Slagfältsarkeolog Bo Knarrström levererar lättlästa och tankeväckande artiklar direkt till din e-post!