Sverige har levt i fred i snart 200 år, men så har dock inte alltid varit fallet. Fram till 1814 rasade ett stort antal krig, många av dem med "arvfienderna" Danmark och Ryssland.

Ett av SMB:s syften är att sprida kunskap om krigshistoria, därför är SMB:s webbredaktion stolt över att i samarbete med Hjalmarsson och Högberg Förlag kunna presentera "Svenska krig". Texterna är hämtade från tre böcker av Ulf Sundberg och har kompletterats med bilder och bildtexter av SMB:s medarbetare Alex Svensson.

"Svenska krig" handlar om svenska krig från 1050 till 1814 samt om svenska freder och stillestånd från 1249 till 1814 och är avsedd att vara en guide till svensk krigshistoria.


Du har väl inte missat SMB:s kostnadsfria nyhetsbrev? Direkt i din e-post!

Nyhetsbrevet Krigsmyter

Krigsmyter

Ta del av nya, anmärkningsvärda och överraskande militärhistoriska fakta om andra världskriget! Via det kostnadsfria nyhetbrevet Krigsmyter tar du del av tidigare stängda och hemliga krigsarkiv vilka avslöjar okända och oväntade militärhistoriska upptäckter om Andra Världskriget.

Nyhetsbrevet MILITÄRT!

MILITÄRT!

Vill du följa med i det senaste om aktuella militära händelser, vapen och förband? Anmäl dig då till det kostnadsfria nyhetsbrevet MILITÄRT!
Sergant Per Wallin guidar dig genom pansar, elitförband och svenska krigsdeltagare i modern tid. Läs mer, klicka på länken nedan!

Nyhetsbrevet Stormaktstid

Stormaktstid

Det kostnadsfria nyhetsbrevet Stormaktstid tar dig med på små färder bakåt i tiden, och låter krutröken tätna kring viktiga, spännande och avgörande händelser under den mest dramatiska perioden i Sveriges historia. Slagfältsarkeolog Bo Knarrström levererar lättlästa och tankeväckande artiklar direkt till din e-post!